Ion Mînzînă: Încep lucrările de modernizare a Teatrului “Așchiuță”!

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță” din Pitești. Investiția este finanțată de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării. Lucrărilor Publice și Administrației, și de la bugetul județean. În urma lucrărilor, clădirea Teatrului “Așchiuță” va fi modernizată și va beneficia și de o nouă sală de spectacol, prin adăugarea unui nivel de demisol.

”Este un proiect la care țin foarte mult pentru care ne-am zbătut și la care ne-am confruntat cu numeroase obstacole birocratice. Mi-am dorit să readucem celor din generația mea nostalgia copilăriei, iar celor de acum și viitoare să le sădim gustul pentru cultură și setea de educație. Mă bucur că, în urma acestei investiții, părinții vor avea unde să își ducă micuții pentru a petrece timp de calitate, în care să se bucure de spectacole minunate, dar și să acumuleze cunoștințe și să capete dorința de a explora lumea. Copiii și părinții din Argeș merită să aibă un Teatru pe măsura timpurilor pe care le trăim. Avem nevoie și de investiții în cultură pentru educarea tinerei generații”, a declarat Ion Mînzînă.

Investiția va fi finalizată în maximum un an. Lucrări similare urmează să aibă loc și la Teatrul ”Alexandru Davila”, instituție finanțată de Consiliul Județean.