A fost depusă cererea de finanțare pentru Drumul Expres A1 – Pitești – Mioveni!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat Consiliul Judetean Arges despre depunerea cererii de finanțare pentru proiectul „Drum Expres A1 – Pitești – Mioveni” în cadrul Programului de Transport 2021 – 2027, anunță președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș Ion Mînzînă.

Acest proiect este desfășurat în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, care a încheiat un acord de colaborare cu CNAIR pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru drumul expres A1 – Pitești – Mioveni, având o lungime de 10,39 km.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în luna februarie a acestui an, iar conform contractului termenul de execuție este de 12 luni.

”Angajamentul și determinarea mea și a Consiliului Județean Argeș, dar și a Guvernului, în sprijinirea dezvoltării infrastructurii rutiere și a industriei auto din Argeș sunt ferme.

Este un proiect major care va contribui semnificativ la îmbunătățirea accesibilității și a condițiilor de trafic în regiune. De asemenea, acest drum expres va veni în sprijinul Uzinei Dacia, principalul exportator al țării, va contribui la stimularea dezvoltării economice și a creșterii calității vieții locuitorilor din județul Argeș”, a declarat Ion Mînzînă.