În echipă cu pensionarii, acasă la Pitești!

Sute de pensionari din Pitești s-au întâlnit astăzi cu echipa PSD Argeș pentru a discuta în amănunt despre noua lege a pensiilor. Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, prim-vicepreședinte PSD Argeș, le-a transmis celor prezenți un mesaj de suflet, arătând că Piteștiul s-a clădit prin munca celor care sunt acum la #pensie și care merită să se bucure de un trai cât mai bun.

Piteștenii au putut afla de la ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, informații concrete despre noua lege a pensiilor și au primit răspunsuri la întrebări punctuale.

Prin adoptarea noii legi a pensiilor s-a eliminat pragul de 9,4% din PIB introdus de cei care doreau blocarea creșterii pensiilor până în anul 2070.

Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.

Pensiile se vor majora anual, la 1 ianuarie, cu rata medie a inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut.
De la 1 ianuarie 2024 s-a majorat cu 13,8% punctul de pensie, de la 1785 de lei la 2032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.

Din echipa PSD prezentă la întâlnirea cu pensionarii au făcut parte senatorii Cristina Mariana Stocheci și Ovidiu Puiu, deputații Pavelescu Nicolae și Remus Mihalcea, subprefectul Marius Pîrvu, vicepreședinții Consiliului Județean Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru BUGHIU, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, consilieri județeni și locali.