Declaraţii Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, președinte executiv al PSD Argeș

„Domnule consilier Mihai Coteț, încetați să folosiți în scop electoral subiectul “Pădurea #Trivale“!

Sunteți în campanie pentru obținerea unei funcții politice în PNL, știm toți acest lucru, dar este deja jenant, chiar și pentru colegii dumneavoastră consilieri, felul în care acaparați, fără să stăpâniți informațiile, dezbaterea pe o temă extrem de serioasă pe agenda publică.

Atunci când vorbiți despre consilierii PSD cu mai multe mandate, probabil vă referiți și la mine, dar sper să nu îl uitați pe domnul Apostoliceanu! Când spuneți de retrocedări, sigur v-ați documentat, aștept să aduceți dovezile că noi, foștii consilieri PSD, am închis ochii, adică sugerați că ne-am înțeles cu imobiliarii. Vă cer public, în acest moment, dovezile! În ultimii 10 ani nu s-a retrocedat nici 1 mp, ba chiar s-au adus înapoi prin instanțe!

“De doi ani de zile, noi cei de la PNL am făcut toate demersurile necesare …”??? Sunteți cumva majoritari în Consiliul Local sau sunteți brusc amnezic – consilierii PSD, PNL, USR și PMP au făcut demersuri, toți am susținut implicarea majoră a domnului consilier Tiberiu Irimia, împreună am făcut dezbateri și am căutat cele mai bune soluții ca pădurea să fie protejată!

Nici măcar nu știți că ultima întâlnire de lucru a consilierilor locali de acum 3 zile, la care ați lipsit, dovadă că sunteți foarte interesat de pădure, a fost inițiată de colegul de la USR, viceprimarul Mihai Mihăilescu, tocmai pentru că, după ultima vizită a dumnealui la Ministerul Mediului, se pare că SINGURA variantă sigură pentru a salva pădurea este transferul în proprietate publică a municipiului! Adică realizarea pădurii-parc! N-am spus-o noi, cei de la PSD, domnule candidat PNL Mihai Coteț, ci Ministerul Mediului!

Mai mult, “grija” dumneavoastră este acoperită de lege (art.5, legea 220/2018, coroborat cu Decizia Curții Constituționale nr.395), niciun Consiliu Local sau Consiliu Județean nu poate emite Hotărâri prin care pădurile-parc pot trece în domeniul privat, dacă nu sunt retrocedate pe vechiul amplasament, ori toate cele 20 de parcele – aproape 400 de ha – despre care vorbim au aparținut și aparțin statului! Dar n-ați participat la ultima informare, convocată de mine la inițiativa USR, altfel ați fi aflat ce spun specialiștii Direcției Silvice, v-ați fi putut lămuri punând întrebări concrete directorului Armand Chiriloiu.
Ați fi aflat că aria protejată nu exclude retrocedarea! Vă pot acuza că aveți interese imobiliare, oare? Pe logica dumneavoastră electorală, da!

Știm însă că interesul dumneavoastră este unul meschin, personal.

Încetați să vă jucați cu adevărul și nu mai vorbiți în numele piteștenilor, aveți decența unei confruntări argumentate în ședințele de lucru, nu prin cârciumi și pe Facebook! Cu bună credință vă îndrum să citiți, să vă documentați, înainte de a face declarații. Începeți cu legea 220/2018, apoi continuați să aprofundați derogarea de la dispozițiile art.34 din Codul Silvic, și ușor, ușor, o să înțelegeți și apoi veți putea susține argumentat opinia dumneavoastră de consilier local ales vremelnic.

Ar fi bine să vă calmați și să reflectați la ce ați făcut în ultimul timp, legat de administrația publică locală. Știți foarte bine la ce mă refer…

Succes în campanie! Sigur va câștiga cel mai bun!”