Proiecte

Obiective PSD pe plan județean

🌹🌹🌹 Echipa de senatori și deputați ai PSD Argeș va sprijini în Parlament realizarea unor proiecte județene și regionale importante pentru siguranța unui trai mai bun.

ℹ️ Principalele direcții de acțiune vor fi:

🔴 Infrastructura rutieră

▶️ Proiecte pentru exercițiul financiar european 2021-2027 care deja sunt aprobate:

✔️ Construcția autostrăzii Pitești-Sibiu, a drumului expres Pitești-Craiova.

➢ Modernizare DJ 679 Păduroiu (DN67B) – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureți – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla –  Olt.

➢ Modernizare DJ 659 Pitești – Bradu – Suseni – Gliganu de Sus – Bârlogu – Negrași – Mozăceni – Dâmbovița.

➢ Modernizare DJ 504 lim. Jud. Teleorman – Popeşti- Izvoru- Recea – Cornăţel – Vulpeşti și modernizare DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele.

➢ Finalizarea/continuarea investiţiilor în construcţia/reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii rutiere, derulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

➢ (Modernizare DJ 702 A Ciupa-Răteşti, modernizare DJ 703 B Costeşti (DN 65 A)-Şerbăneşti (DJ 659).

➢ Modernizare DJ 703 B Morăreşti-Uda.

➢ Modernizare DJ 703 B Şerbăneşti (DJ 659)-Siliştea.

➢ Pod pe DJ 703 H Curtea de Argeş (DN 7 C)-Valea Danului-Cepari.

➢ Pod pe DJ 738 Jugur-Drăghici-Mihăeşti peste râul Târgului, în comuna Mihăeşti.

➢ Pod pe DJ 741 Piteşti-Valea Mare-Făgetu-Mioveni, peste pârâul Valea Mare – Ploscaru, la Ştefăneşti.

➢ Modernizare DJ 703I Moloviș – Transfăgărășan.

✔️ În plus, vom susține alocarea de fonduri guvernamentale pentru construcția unui nou pod peste Râul Argeș la intrarea în Pitești, dar și a Centurii Ocolitoare de Vest a Piteștiului.

Turism, patrimoniu natural şi cultural, inclusiv servicii conexe

Susținerea turismului constituie o prioritate de dezvoltare, având în vedere potenţialul turistic natural existent în special în zona de nord a județului și a multitudinii de monumente istorice de clasă A și B existente pe întreg teritoriul.

Cele mai importante proiecte pe care le vom sprijini sunt:

✔️Amenajarea unor apărătoare anti-avalanșă pe Transfăgărășan, astfel încât acest deum spectaculos să fie deschis în majoritatea lunilor anului.

➢ Finalizarea investițiilor în reabilitarea/conservarea/dotarea și promovarea monumentelor istorice – proiectele „Reabilitare, conservare Cetatea Poienari-Argeș”, „Restaurarea Galeriei de Artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna” și „Restaurarea Muzeului Județean Argeș”, finanțate din fonduri structurale.

➢ Realizarea proiectului privind facilitarea accesului la monumentul istoric Cetatea Poienari prin construcţia unei instalații de transport persoane.în programarea 2021-2027.

➢ Realizarea investițiilor: Golescu, Muzeu Inteligent, Muzeul Etnografic la Golești și restaurarea Castrului Roman Jidova.

➢ Investițiile necesare pentru dezvoltarea infrastructurii generale și specifice activităților de turism din Masivul Leaota, dezvoltarea infrastructurii generale şi specifice activităților de turism din zona Vidraru – Cumpăna.

➢ Finalizarea investițiilor în dezvoltarea infrastructurii necesare activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu – Molivişu.

➢ Reabilitarea și modernizarea spațiilor dedicate actului cultural (modernizarea Teatrului Alexandru Davila, Teatrul Așchiuță, reabilitarea clădirii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești);

➢ Dezvoltarea domeniului audio-vizual (susținerea festivalurilor de film de la Lerești, festivalul fimului de scurt metraj în parteneriat cu Alianța franceză și Institutul cultural francez) și fidelizarea publicului prin abonamente si prin acordarea unor invitații – cadou;

➢ Dezvoltarea de programe culturale pentru integrarea persoanelor defavorizate, de programe culturale pentru persoane cu handicap și pentru bolnavi cronici.

 

🔴 Infrastructura de sănătate

✔️Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale contribuie la dezvoltarea la nivel local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale.

Echipa PSD propune pentru următorii patru ani atât finalizarea tuturor proiectelor de infrastructură în spitalele de sub autoritatea Consiliului Județean, cât și demararea unor noi proiecte care vizează toate unitățile sanitare.

▶️ Deja sunt în derulare proiectele:

  1. Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești
  2. Extinderea Spitalului Județean de Urgență Pitești, prin construirea unui corp nou S+P+4
  3. Extindere și dotare spații Unitatea de Primiri Urgențe și amenajări incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești
  4. Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti
  5. Construirea şi dotarea unui Centru de Radioterapie, amplasat în incinta S.J.U. Pitești (Corp N. Bălcescu, lângă Secția de Oncologie).
  6. Se va înfiinţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, un centru de diagnostic şi tratament al hepatitei. În acest centru, argeşenii vor putea fi testaţi gratuit în vederea diagnosticării hepatitelor cu etiologie virală B, C şi D.
  7. A fost inițiat și aprobat proiectul privind înființarea unui Centru de Radioterapie cu spitalizare de zi, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Pitești.
  8. A fost inițiat și aprobat proiectul privind construirea unui nou corp de clădire în care să funcționeze secțiile de boli infecțioase – adulți și copii ale Spitalului Județean de Urgență Pitești.
  9. Finalizarea programelor  cu fonduri europene pentru realizarea celor două obiective de investiții aflate în diverse stadii de derulare : “Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești” și “Extindere, modernizare și dotare spații urgență Spitalul de Pediatrie Pitești”.

 

  1. Lucrări de extindere a spațiilor Spitalului de Pediatrie cu un corp compus din Ds + P +2 E pentru mărirea spațiilor în care funcționează secțiile de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică și secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Totodată, se va proceda și la reabilitarea, modernizarea și dotarea celor două secții existente acum.

 

  1. Modernizarea Spitalului de Recuperare Brădet.
  2. Extinderea și modernizarea Spitalului Vedea.
  3. Extinderea Spitalului de Boli Cronice din Ștefănești.

 

🔴 Infrastructura educaţională (şcoli, grădiniţe, etc), tineret și sport

Investițiile în infrastructură și în dezvoltarea instituțională pentru educația copiilor reprezintă o prioritate a echipei PSD.

▶️ Direcții de acțiune:

➢ Investiţii în construirea/ reabilitarea/ modernizarea/ dotarea tuturor tipurilor de instituții de educație (preșcolar, învățământ primar, secundar, terțiar centre de educaţie şi formare profesională /învățământ dual, etc.), inclusiv infrastructura sportivă (baze sportive), implementate de unitățile administrativ teritoriale din județ.

➢ Reparații curente necesare în cadrul instituțiilor de învățământ special.

➢ Combaterea abandonului școlar prin acordarea de burse sociale elevilor cu venituri reduse în familie și încurajarea performanței prin acordarea unor burse de merit.

➢ Creșterea gradului de siguranță în școli în condiții de pandemie și dotarea școlilor, profesorilor și elevilor cu echipamente care să permită desfășurarea în bune condiții a cursurilor online.

➢ Sprijinirea autorităților locale de achiziționarea de sisteme informatice pentru elevi.

➢ Susținerea financiară a structurilor sportive pentru copii și juniori și a structurilor asociative de tineret, în concordanță cu prevederile Legii Tineretului și a Legii privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

🔴 Mediu si eficiența energetică

România şi-a asumat îndeplinirea unor obligaţii privind implementarea acquis-ului de mediu. Cea mai mare parte a alocării financiare pentru sectorul de mediu va fi orientată spre investiţiile de conformare cu prevederile acquis-ului comunitar în domeniul alimentării cu apă potabilă, al colectării și epurării apelor uzate urbane și al gestionării deșeurilor.

Principalele acțiuni care vor fi sprijinite:

➢ Lucrările privind înființarea sau, după caz, îmbunătăţirea/extinderea reabilitarea/modernizarea reţelelor/sistemelor de alimentare cu apă şi stații de tratare a apei.

➢ Lucrările privind înființarea sau, după caz, îmbunătăţirea/extinderea reabilitarea/modernizarea reţelelor/sistemelor de canalizare și stații de epurare a apelor reziduale/uzate.

➢ Continuarea investiţiilor în sistemul regional de management al apei şi apei uzate.

➢ Implementarea unui nou sistem pentru colectarea deșeurilor.

➢ Implementarea mǎsurilor de menţinere a calitǎţii aerului.

➢ Sprijinirea măsurilor pentru îmbunătățirea calității mediului, educație ecologică, dezvoltare durabilă și calitatea vieții, turism ecologic.

➢ Investiții în îmbunătățirea eficienței energetice în clădiri publice aflate în proprietatea localităților argeșene.

🔴 Capacitate și eficiență administrativă, resurse umane, relații internaționale

🔴 În vederea creșterii capacității și eficienței administrative sunt necesare măsuri ce vizează formarea resurselor umane (a personalului), optimizarea mediului în care aceștia își desfășoară activitatea și transpunerea procedurilor implementate în instituții și organisme similare din țară și străinătate.