Schimbarea incepe cu noi

  1. În următorii trei ani, trebui să ne reînnoim baza de membri, cu susținători din toate grupurile sociale, vârstele, etniile. Cel puțin 10% din membrii de partid vor fi oameni noi. Cel puțin 30% dintre membrii de partid vor fi tineri sub 35 de ani.
  2. Trebuie să ne recâștigăm renumele și statutul de partid al specialiştilor. Porțile din filiale și de la centru trebuie să fie deschise pentru profesioniști, intelectuali și personalități active în zona academică, economică sau civică.
  3. Avem nevoie de o relație deschisă cu mediul academic și societatea civilă în proiecte de politici publice și de formare profesională, cu precădere cu noua generație de stânga.
  4. Resursele umane cer investiții – organizațiile vor susține planurile de carieră politică ale celor care aspiră la funcţii sau demnităţi.
  5. Vrem să fim un partid care reprezintă, susține și promovează minoritățile, precum și toate categoriile defavorizate sau de risc.
  6. Fără dezbateri consistente interne, nu există viitor. Fiecare membru va fi încurajat să-şi aleagă un domeniu în care vrea să fie activ și să-și lărgească expertiza. Se vor reactiva organizaţiile interne de partid, seniori, femei, tineret şi activişti PES.
  7. Distanța de la membru la centru trebuie scurtată. Avem nevoie de metode de consultare rapide în reţeaua de partid, precum și de un sistem de recunoaștere a performanței.
  8. Democrația internă este vitală. Viitoarele alegeri vor fi abordate în mod diferit, după principiul „fiecare om contează”, la fel ca fiecare vot.
  9. Politicile publice și programele politice promovate vor rezulta din munca unor grupuri de lucru specializate coordonate la nivel național, bune practici și proiecte pilot implementate la nivel local și regional, precum și consultări în timp real cu membrii de partid.
  10. Practicăm ce promovăm: avem nevoie de un sistem de management și de luare a deciziilor transparent, echitabil și debirocratizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *